Η MENTOR δραστηριοποιείται στην πολιτιστική διαχείριση.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών επαγγελματιών του χώρου του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας με στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι οι καινοτόμες εφαρμογές στην πολιτιστική διαχείριση και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος/διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας “egg” της Eurobank και του Corallia. Στο portfolio της περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Η MENTOR αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινοτήτων που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με τελικό σκοπό να καταστούν αυτάρκεις μέσα από τη σωστή αναγνώριση, διαχείριση και αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Η ομάδα της MENTOR αποτελείται από cultural και heritage managers, marketing experts, επικοινωνιολόγους, social media specialists, διερμηνείς, μεταφραστές, web developers και designers, οι οποίοι πλαισιώνονται από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών, πολιτιστικών διαχειριστών, καλλιτεχνών, δημιουργών κ.ά. 

Οι μέχρι στιγμής στρατηγικές συνεργασίες της MENTOR περιλαμβάνουν το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, την Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Hellenic American University & College, το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, τον οργανισμό Heritage Management Organization (HERITΛGE), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, τον Δήμο Ελευσίνας και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), μέσω του επίσημου οδηγού του Δήμου Αθηναίων «This is Athens».